Reka Drina – biser Crnomorskog sliva

Atraktivna, smaragdna, bistra i prepuna priča, to je reka Drina – biser Crnogorskog sliva. Ono što je sigurno ukoliko još uvek niste videli reku Drinu, jeste da će vam priuštiti nezaboravne trenutke. Svojom lepotom očarala je mnoge i navela da iskuse sve čari njenih moći.

Izgledom krivudava i veoma moćna reka danas je jedna od prvih reka na koju će se mnogi uputiti radi avanture.

REKA DRINA

Reka Drina dugačka je 346 km i pripada Crnogorskom slivu. Nastala je spajanjem dveju reka, Tare i Pive i obuhvata jugozapadni i zapadni deo Srbije, severni deo Crne Gore i istočni deo Republike Srpske. Reka Drina predstavlja prirodnu granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Veliki gradovi kroz koje protiče magična Drina jesu gradovi Foča, Goražde, Višegrad, Bajina Bašta i Zvornik. Zbog jake erozije u krečnjačkim masivima nastalo je mnogo neprohodnih dubokih i uskih kanjona kojima je nemoguće proći, zbog čega ne postoji mnogo naselja u ovom delu.

Zbog visoke koncentracije krečnjaka reka Drina danas ima tako jedinstvenu zelenu boju koja zaista oduzima dah. Iz tog razloga reka Drina ujedno se smatra jednom od najlepših reka na Balkanu. Često neukrotiva, ali opet mirna, reka Drina je u svakom deliću posebna i magična.

Kanjon reke Drine zahvaljujući svojim pritokama zauzima treće mesto u svetu po veličini nakon kanjona Kolorado i kanjona reke Tare.

Reka Drina je pravi raj nedirnute prirode, magičnih planinskih vrhova i gustih šumai smatra se jednom od najčistijih reka Evrope. Zelena, božanstvena i neukrotiva, sa talasima i brzacima reka Drina protiče kroz prelepe pejzaže okolnih klisura, šuma, kanjona i šuma.

Zbog svoje lepote, reka Drina je danas pravo turističko blago koje poseduje neverovatnu lepotu i poseban ugođaj. Zbog svoje povezanosti sa rekom Tarom, uz rafting Tarom upoznaćete sve lepote Drine i njene okoline.

Posebnu draž daje rafting kamp Rajska rijeka koji se nalazi na samoj obali reke Drine i pružiće vam nezaboravnu vikend avanturu. Nakon što se probudite, ugledaćete smaragdno zelenu Drinu, čućete cvrkut ptica i uživaćete u svežem vazduhu.

Toko dana poći ćete na rafting avanturu koja će vam pružiti adrenalin, najlepše slike i uzbuđenje kojem nema kraja. Uz specijalnu opremu za rafting Tarom poći ćete sa iskusnim skiperom koji će vam dočarati svaki delić reke.

Ovo je prilika da se potpuno stopite sa prirodom i uživate u svim njenim blagodetima. Svakome je potreban beg od obaveza, ali je poseta reci Drini pravi odmor za dušu i telo.

Dozvolite sebi magiju koju vam samo priroda može dati, naročito činjenica da samo gledanje u reku opušta celo telo i uklanja stres.

T.Ž.