Nova godina 2025 - Restoran Kalemegdanska terasa
Restoran Kalemegdanska terasa i ove godine organizuje specijalno novogodišnje veče! Dočekajte Novu 2025. godinu uz čaroban pogled na grad, omiljene gastoronomske ukuse i čarobna vina.
RESTORAN KALEMEGDANSKA TERASA NOVA GODINA 2025
Restoran Kalemegdanska terasa Nova godina 2025 prirediće vam i ove godine nezaboravno novogodišnje veče. Kao i uvek, veče će biti ispraćeno najfinijim vinima i odličnim gastoromskim specijalitetima u kojima ćete posebno uživati. Dobro poznato mesto prirediće vam nezaboravnu atmosferu i odlično muzičko veče zato ne propustite da budete deo jednog od najlepših dočeka u Beogradu!
REZERVACIJE: 062/111-22-33
Muzika
Za atmosferu biće zadužen sjajni Balkan Express bend.
Cena
Cena karte po osobi je 130€ i uključuje All Inclusive ponudu pića, kao i bogatu večeru na bazi švedskog stola.
Piće
WELCOME DRINK - PROSECCO `COL - VETORAZ`
Aperitivi
- Viski ( Johnnie Walker Red i Ballantine’s )
- Campari
- Martini
- Džin
- Rakije - šljiva, kajsijevača, dunja
- Baileys
- Vinjak
- Pelinkovac
- Vodka
Vrhunska domaća vina
Chateau Prince
- `Princess` Chardonnay, `Velika` (Morava), rose `Magija`
Vinarija Jeremić
- Kanon (Cabernet & Merlot)
- Sonata (Sauvignon)
Vinarija `Aleksandrović`
- Trijumf
- Trijumf rose
- Regent
Piva
Sokovi
- svi gazirani i negazirani u flašicama (`Gusto`), kafa, voda - gazirana i negazirana
Hrana
Hladna posluženja
- Selekcija suhomesnatih proizvoda Pršute (goveđa pršuta, njeguška pršuta, iberico pršuta, kulen, buđola, zimska kobasica, sudžuk, dimljena suva pečenica)
- Selekcija domaćih sireva (zlatarski, sjenički, kravlji mladi, kravlji stari, ovčiji tvrdi, pirotski sir)
- Selekcija stranih sireva (gorgonzola, raklet, bri, parmezan, pecorino, camembert)
- Juneći rozbif na olivije salati
- Tatar biftek, domaći tost hleb, puter
- Karpaćo od pačijih grudi, rukola, čeri paradajz
- Mus od guščije džigerice na hlebu sa koštunjavim voćem
- Karpaćo od telećeg jezika sa renom
- Salata od pečene govedine
- Pasta salata sa povrćem i pestom
- Salata sa plodovima mora i hobotnicom
Salate
- Grčka salata
- Paradajz salata
- Srpska salata
- Tzatziki salata
- Šopska salata
- Rukola sa pinjolima i parmezanom
- Kapreze salata
- Ruska salata
- Waldorf salata
- Miks zelenih
- Kupus salata
- Pečena ljuta paprika
- Pečena slatka paprika
Topla posluženja
- Grilovani juneći ramstek sa sosom od tartufa
- Rolovana teletina sa sosom od pečenja
- Svinjski medaljoni sa sosom od vrganja
- Taljata od bifteka sa sosom od bibera
- Roštilj (ćevapi, uštipci, gurmanski ražnjići)
- Pileći file sa šampinjonima na puteru
- Grilovani losos, orada, brancin sa mediteranskom marinadom
- Jagnjeće pečenje
- Praseće pečenje
- Grilovano povrće
- Zapečeni mladi krompirići
- Basmati pilaf
- Kremaste njoke u sosu od 4 vrste sira
Hleb
- Hleb sa maslinama
- Hleb sa karamelizovanim lukom
- Proja od crvenog kukuruznog brašna
- Domaći somun
- Pita sa sirom
- Pita sa mesom
Desert
- Krempita
- Tiramisu
- Suva pita
- Pita sa višnjama
- Kolač od crne čokolade i kafe
- Sveže rezano voće