Doček Nove godine Beograd

Doček Nove godine Beograd sinonim je za vreme i mesto na kome se svi fenomenalno provode, đuskaju, piju i vesele se. Kada je u pitanju najluđa noć i doček, Beograd je uvek spreman na vreme. U danima oko Nove godine, u vazduhu se oseća posebno praznično raspoloženje, a euforija dostiže vrhunac u noći novogodišnjeg dočeka.

Već sredinom novenbra, naša prestonica zasija obasjana svetlima novogodišnje rasvete i dekoracije. Bajkoviti ambijent krasi ulice grada sve do sredine februara.

Tradicionalno, tokom decembra počinju organizovana dešavanja i aktivnosti proslave Nove godine. Priređuju se brojne kulturne, zabavne i sportske manifestacije. Koncerti, dečije pozorišne predstave, gejming zone, klizališta na otvorenom, sankalište od šest metara visine, Božićno seoce kod Hrama Svetog Save, Novogodišnji vašar na Sajmu, novogodišnji štandovi i kućice širom grada…

Prvog januara organizuje se popularna Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj, ali, takođe, i na nekoliko drugih lokacija, kao i brojna druga događanja, o kojima se možete informisati na našem portalu.

 

DOCEK NOVE GODINE BEOGRAD 2022

 

Doček Nove godine Beograd 2022
Doček Nove godine Beograd 2022

 

Doček Nove godine Beograd 2022 ima još jednu tradiciju koja ga razlikuje od drugih svetskih metropola, U pitanju je čuvena repriza dočeka Nove godine, koju Srbi rado i redovno proslavljaju, u noći prvog januara.

Titulu evropske prestonice sa najboljim dočekom, već godinama, sa ponosom nosi Doček Nove godine Beograd, koji pored stanovnika prestonice, okuplja ogroman broj posetilaca iz zemlje, regiona, ali i čitavog sveta. Ko je jednom iskusio vajb beogradske novogodišnje noći, taj joj se uvek iznova vraća.

Kada novogodišnja noć počne da se približava, glavno pitanje koje nam se nameće i muči nas da donesemo odluku je Gde izaći za doček u Beogradu?

Splavovi, restorani, hoteli, kafane, klubovi, kafići i event centri su mnogobrojni u glavnom gradu i, gotovo svi do jednog, organizuju nezaboravan provod u najluđoj noći.

Teško je odlučiti se i izabrati jedno mesto iz prebogate ponude, a za svačiji ukus Doček Nove godine Beograd nudi i više nego po nešto. “Problem” je što, za svačiji ukus, nudi mnogo. Podjednako mnogo za ljubitelje opuštenih ili ekskluzivnih lokala, ljubitelje narodne, zabavne ili elektronske muzike, pristalice DJ nastupa ili svirki uživo. U novogodišnjoj noći u Beogradu nastupaju najveća imena domaće, regionalne i strane muzičke scene, što nam odluku dodatno otežava.

 

Doček Nove godine Beograd 2022

 

Da bi dilema bila još komplikovanija tu je i Doček Nove godine na Trgu u Beogradu. Na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije i na Trgu republike organizuje se doček na kome se okuplja više desetina hiljada ljudi koji ispraćaju staru godinu u veselom raspoloženju i fenomenalnoj atmosferi. Na bini se smenjuju najpopularniji izvođači. Godinama unazad za najbolju energiju postarali su se: Ceca, Aca Lukas, Saša Kovačević, Dejan Petrović Big band, Van Gogh, Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Željko Joksimović, Plavi Orkestar, Bijelo Dugme, Ortodoks Kelts, Kiki i Piloti i mnogi drugi. Zanimljivo je istaći da je na dočeku 2016. nastupio Stiven Sigal sa svojim bendom.

Za mlađe generacije bili su zaduženi: Rasta, Sara Jo, Maya Berović, Vuk Mob, Senidah, MC Stojan

Kada se kazaljke poklope i časovnik otkuca ponoć, sve prisutne će oduševiti spektakularni vatromet, koji je, iz godine u godinu, sve duži, moćniji i lepši.

Ono što Doček Nove godine Beograd zasigurno može da Vam garantuje jeste činjenica da, za koji god tip dočeka se odlučili i bilo koju žurku budete odabrali, provešćete se ludo, neponovljivo i nezaboravno. U Novu godinu ćete ući pozitivni, nasmejani i spremni za nadolazeću sreću, uspeh i zadovoljstvo.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment